Onthulling kunstwerk Tezz Kamoen

Uitnodiging

Muur van talent

De betreffende muur waar Tezz een werk voor heeft ontwikkeld

In opdracht van COEN en de gemeente Nijmegen heeft Tezz Kamoen een kunstwerk ontwikkeld voor de 120m2 grote muur boven op de tunnel aan de Tunnelweg in Nijmegen.

Tezz: ‘’Het werk is opgebouwd uit elementen die rechtstreeks komen uit Nijmegen West. Waarin herkenbare, alledaagse gebruiksvoorwerpen terugkomen. In illustratieve vorm en zijn geabstraheerde versies. Onderzoekend naar de kernwaarden en het idee van ‘herkenbaarheid’ achter een voorwerp. Of dat een kleur is, een opvulling, schaduw en licht, of de combinatie ervan. Dit werk is een spel, en een conflict tussen illustratie en abstractie, tussen de illusie van licht en platheid. Om daarna alles geforceerd bij elkaar brengen door het te in te framen met zwart.’’

Op vrijdag 3 november 16:00u wordt het werk in aanwezigheid van wethouder Bert Velthuis gepresenteerd, waarna er gelegenheid is om met Tezz te praten over het werk en meer te weten te komen over het ontstaat ervan. We nodigen je graag daarvoor uit. Het ontvangst vindt plaats aan de westzijde van het station op het Qpark-terrein aan de Eerst Oude Heselaan. Vanaf die plek is het werk goed te aanschouwen. Het officiële gedeelte vindt plaats vanaf half 5 in cafe Wijck, aan de Voorstadslaan 130 in Nijmegen.

Tezz Kamoen is de tweede kunstenaar die haar werk presenteert in het project ‘Muur voor Talent’. Het project duurt drie jaar; elk jaar krijgt een jonge, talentvolle kunstenaar de kans een werk voor de muur te ontwikkelen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen en provincie Gelderland.

16:00u Ontvangst bij Qpark aan de Eerst Oude Heselaan
16:30u Officiële gedeelte in cafe Wijck, gevestigd aan de Voorstadslaan 130