Muur voor talent

Muur voor talent

De Muur voor Talent is een project van Stichting COEN en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen en Prorail. De grijze muur bovenop de tunnel aan de westkant van de Tunnelweg in Nijmegen kan volgens hen een opknapbeurt gebruiken. Daarnaast zien ze dat de plekken waar jonge kunstenaars hun werk kunnen presenteren aan het afnemen zijn. Met dit project willen ze jonge talentvolle kunstenaars de kans geven zich te presenteren en aan hun portfolio te bouwen en bewoners uit de omliggende wijken kennis laten maken met kunst in de openbare ruimte. Het project zal minimaal drie jaar gaan lopen en elk jaar wordt er een nieuwe jonge talentvolle kunstenaar gezocht die de opdracht gaat uitvoeren.

De muur voor talent wordt in 2017 mogelijk gemaakt door

  

Meer weten of dit project? Mail of bel de projectleider van COEN, Koen van Vliet:
koen@coen-cultuur.nl – 06 50 406 980.

Deelnemende kunstenaars

2017

Tezz Kamoen maakte in 2017 het tweede werk voor de muur. Het werk is opgebouwd uit elementen die rechtstreeks komen uit Nijmegen West. Waarin herkenbare, alledaagse gebruiksvoorwerpen terugkomen. In illustratieve vorm en zijn geabstraheerde versies. Onderzoekend naar de kernwaarden en het idee van ‘herkenbaarheid’ achter een voorwerp.

 

2016

Gijs Scholten maakte in 2016 het eerste werk voor deze muur. Hij creëerde door zijn werk een situatie waarin de toeschouwer de alledaagse sleur kan loslaten. Door stil te staan bij het werk, krijgt de kijker de ruimte om zich even in het moment te verliezen. Dit principe was al aanwezig tijdens het maakproces van het werk: “Door het grote formaat kreeg ik tijdens het maken de ruimte om zelf te ‘ademen’”.