Jet Westbroek

Bijzondere projectenIdeeënmaker en grafisch ontwerper bij jetwestbroek.nl

Jet Westbroek ontwierp voor het nieuwe Doornroosje een van de vijf nieuwe kleedkamers: een gezellige huiskamer waar de Nijmeegse Bennie en Hennie je (in het behang) opwachten met een kopje koffie en een biertje.

Hoe ben je geselecteerd voor dit project?

Doornroosje plaatste een oproep op Facebook. Uit alle inzendingen hebben de medewerkers een selectie van 10 ontwerpen gemaakt. Ik heb toen mijn ontwerp gepresenteerd en daarna mocht ik het als een van de vijf gelukkigen ook echt gaan uitvoeren.

Is het geworden wat je gehoopt had?

Ja, was best spannend want ik maakte de muurprints op de computer, vond meubels bij een buurvrouw die naar een bejaardentehuis ging en scharrelde de rest via Marktplaats bij elkaar. Als het dan allemaal samenkomt in de ruimte en het klopt, is dat wel effe kicken.

Hoe was de samenwerking met Doornroosje? 

Doornroosje gaf alle ontwerpers veel vrijheid. Je mocht en moest alles zelf regelen. Natuurlijk waren er wat praktische eisen: een zitbank moet wel wat bier kunnen hebben.Het zijn nu 5 totaal verschillende kleedkamers geworden, ze geven het nieuwe gebouw direct al eigenheid.

Wat heeft het project je gebracht?

Veel complimenten en media-aandacht. Maar een vervolgopdracht is er nog niet uitgekomen.

Klaar voor een volgend project? Zit er nog wat in de laars? 

Naast mijn vaste opdrachten als grafisch ontwerper ben ik met collega Pascale Companjen een nieuw bedrijf aan het opzetten: het heet ‘Karlsson’ naar een vliegend, dik mannetje dat op het dak woont. Het is de hoofdpersoon uit een Zweedse jeugdserie. We vliegen binnnen bij bedrijven en organisaties met originele ideeën voor bv een campagne, meer bezoekers, om een bepaalde doelgroep te bereiken enz enz. Je kunt die ideeën uitvoeren met je vaste vormgever of bureau of wij stellen een team voor je samen. Daarna vliegen wij weer weg naar ons huisje op het dak en gaan wij broeden op nieuwe plannen. Daarnaast ben ik lampen met bijzondere prints aan het ontwerpen. Plannen zat altijd, nu nog tijd…

Foto’s kleedkamer Doornroosje, ingericht door Jet:

Terug naar de rubriek Gespot