Goed bezig…!

Gespot

COEN wil graag weten wat kunstenaars en creatieven bezighoudt. Wat is hun drijfveer voor het vak, hoe ontwikkelen ze zichzelf, waar halen ze hun inspiratie vandaan en waar lopen ze warm voor? In deze rubriek GOED BEZIG…! gaat COEN op zoek naar mensen die een bijzonder, mooi of opvallend project hebben gedaan. Een goed gesprek met:

 

Simone Pieterse

Gespot: Simone Pieterse
www.simonepieterse.nl | www.facebook.com/studiooneeigthy

is grafisch ontwerper en fotograaf. In haar studio ‘Studio One Eighty’ creëert zij telkens weer interessante producten, zoals voor het project #Identity. Door het gebruik van patronen maakt haar stijl dát zichtbaar waar woorden te kort schieten!

Lees het hele interview met Simone

Marloes Morshuis

Gespot: Marloes Morshuis
www.marloesmorshuis.nl

is de schrijver van het spannende jeugdboek Borealis met als thema klimaatverandering. Dit is alweer het tweede boek van Marloes, eerder heeft ze haar debuut gemaakt met het boek Koken voor de Keizer. Wat zal het volgende verhaal zijn dat uit haar pen komt?

Lees het hele interview met Marloes

Niels Jansen (Liedjesfabriek)

Gespot: Niels Jansen (Liedjesfabriek)
www.liedjesfabriek.nl

maakt samen met langdurig zieke kinderen muziek. Door muziek kan het kind spelenderwijs met zijn fantasie en zijn creativiteit bezig zijn, en kan zo de omgeving van het ziekenhuis even vergeten. De Liedjesfabriek helpt om een kind weer even kind te laten zijn!

Lees het hele interview met Niels

Anne van der Sligte

Gespot: Levenskunstenaar Anne van der Sligte (Zieltje)
www.zieltje.com

beantwoordt wat het betekent om mens te zijn in haar rauwe, persoonlijke verhalen. Zo helpt ze andere mensen te leren hoe ze zelf tot inzichten kunnen komen. Haar inzichtspellen zijn een ware must-have in een wereld van overprikkeling.

Lees het hele interview met Anne

Duncan de Fey

Gespot: Duncan de Fey
www.duncandefey.com

Wist het na een etentje bij restaurant ‘De Nieuwe Winkel’ zeker: met deze mensen wil ik samenwerken en iets moois maken, dit restaurant verdient een boek! En zo geschiedde. Duncan over de weg naar een bijzonder co-productie van dit fotokookboek.

Lees het hele interview met Duncan

Korneel Jeuken

Gespot: Kunstenaar Korneel Jeuken
www.korneeljeuken.nl

Maakte een stripboek over de wijk waar hij woont: Wolfskuil. Hij betrok wijkbewoners bij het project om erachter te komen of het rauwe imago van de wijk terecht was. Zo werd het een echt community art project.

Lees het hele interview met Korneel

Jet Westbroek

Gespot: Ideeënmaker en grafisch ontwerper Jet Westbroek
www.Jetwestbroek.nl

Ontwierp voor het nieuwe Doornroosje één van de vijf nieuwe kleedkamers: een gezellige huiskamer waar de Nijmeegse Bennie en Hennie je (in het behang) opwachten met een kopje koffie en een biertje

Lees het hele interview met Jet