Financiering

shutterstock_201188843

COEN denkt mee

Je hebt een goed idee voor een project of idee, maar vraagt je af hoe je dat kunt financieren? Of loop je vast bij het ontwikkelen van een ondernemingsplan, subsidieaanvraag of marketingplan? COEN heeft een overzicht gemaakt met mogelijke financieringsbronnen voor jouw volgende project!

Ons brede netwerk van adviseurs biedt ondersteuning bij verschillende financieringsvormen als crowdfunding, subsidies, fondsen en meedenken over sponsoring en het vergroten van je eigen inkomsten. Samen met hen kan worden gekeken waar de (on)mogelijkheden van je project liggen en welke handvatten je nodig hebt om verder te komen.

 

Cultuurfonds rijk van Nijmegen

Cultuurfonds Rijk van NijmegenHet Cultuurfonds Rijk van Nijmegen wil projecten van ondernemers en culturele instellingen stimuleren door de laatste 20% van de financiering van het project te garanderen. Als donateurs 80% van de benodigde financiering hebben opgebracht, vult het cultuurfonds dit aan. Het Cultuurfonds en COEN werken hierin samen. Als je hulp nodig hebt bij het invullen van de aanvraag of het opstellen van je begroting, dan begeleidt COEN je graag bij de eerste stappen naar een projectaanvraag.

Wat je precies met je aanvraag mee moet sturen en welke voorwaarden er gelden, lees je op de site van Cultuurfonds Nijmegen.

Cultuurfondsen

Nederland kent een groot aantal cultuurfondsen die investeren in projecten en ideeën. Het VSB-fonds heeft een handig overzicht op hun website staan van lokale en nationale fondsen.

Cultuurleningen

Verschillende organisaties bieden cultuurleningen aan tegen lage rentes en met flexibele looptijden aan individuen en organisaties in de culturele en creatieve sector. Kijk daarvoor bijvoorbeeld op Fonds Cultuur+FinancieringFonds Gelderse Cultuurlening of op de website van Fonds Kwadraat.

Crowdfunding

Crowdfunding is de nieuwe manier om je netwerk te activeren en een nieuw publiek te vinden voor jouw project. En daarnaast een interessanter manier om financiële middelen voor je project op te halen. Naast het Cultuurfonds Rijk van Nijmegen, kun je ook kijken op de websites van voordekunst of cinecrowd.