Coaching & consultancy

coaching en ondersteuningCOEN ondersteunt

Waar moet je heen met vragen over cultureel en creatief ondernemerschap? Wie helpt je met vragen omtrent financiële en/of juridische zaken? Loop je bijvoorbeeld vast bij het ontwikkelen van een ondernemingsplan of subsidieaanvraag? En waar krijg je advies in de marketing en PR van je bedrijf?

Oftewel, wie kijkt even over je ondernemersschouder met je mee?

COEN heeft een overzicht gemaakt van deskundigen en bedrijven die met je meedenken en je kunnen coachen, op werk en/of persoonlijk vlak. Zij stellen je vragen, helpen je een stap in de juiste richting te zetten en stimuleren en activeren je je eigen verantwoordelijkheid te pakken. Zij gaan met je aan de slag om je persoonlijke en werkdoelen te ontdekken en te bereiken.
Of je nu professioneel kunstenaar, creatieveling of een culturele organisatie bent, alleen kom je er soms niet! Onderstaande deskundigen en bedrijven kijken mee naar je aanbod, werk, portfolio en profilering op je website en anders. En kunnen daarbij adviseren hoe de markt (galeries, bedrijven, organisaties, kunsteducatie liefhebbers etc.) te benaderen.

Interesse? Contacteer een van de onderstaande deskundigen en/of bedrijven!

De deskundigen en bedrijven zijn zorgvuldig geselecteerd op hun kennis en ervaring in de cultuursector. Zij kijken samen met je waar de (on)mogelijkheden liggen en bieden je simpele handvatten om verder te komen. Nieuwsgierig naar hun specialisme(s)?

We stellen ze aan je voor!

Jackelien Top

Welke manier van promotie past nu het beste bij jou? Natuurlijk pas je niet je kunst aan, maar nadenken over de manier waarop je je werk onder de aandacht brengt kan al veel opleveren. Op die manier is de kans groter dat je ook echt gehoord wordt. Jackelien Top ondersteunt je bij het uitwerken van je promotie en communicatie, op een manier die bij jou past.

Lees meer…

Georgette Hilte

Hoe sta ik nu in mijn werk?”, “Het kost me allemaal zoveel energie!” Hoe komt dat?” Georgette werkt al meer dan 20 jaar als loopbaanprofessional, trainer en coach. Haar kennis, netwerk, de resultaatgerichte betrokken aanpak en beeldende werkvormen in counselingstrajecten maken haar tot een goede gesprekspartner voor kunstenaars.

Lees meer…

Marcella Smeele

De muziekindustrie is veranderd. Managers en labels kunnen geen garanties meer aan muzikanten geven. Het wordt daardoor voor muzikanten steeds belangrijker zelf over bepaalde kennis en vaardigheden te beschikken. Do-it-Yourself muzikanten moeten hun positie in de markt kennen en weten. Marcella Smeele helpt muzikanten om hun muziek carrière te professionaliseren.

Lees meer…

Carla Nent

Na jarenlange ervaring met het aanmeten van passende communicatie aan zowel bureau- als organisatiezijde, heeft Carla een aantal jaren geleden de stap gemaakt naar zelfstandigheid. Lange interimklussen bij diverse culturele organisaties waren hiervoor de aanleiding. Dat smaakte naar meer en naar losser -out of the box- werken en vrijheid. Carla ondersteunt je bij het ontwikkelen van je communicatie- en promotie.

Lees meer…

Cultuur+Ondernemen

Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Cultuur+Ondernemen ondersteunt culturele organisaties, zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven die meer rendement willen halen uit hun activiteiten. Zij bieden workshops, trainingen en programma’s aan, waarin ze advies geven over het cultureel ondernemerschap.

Lees meer…

Cultuurmij Oost

Cultuurmij Oost biedt advies op maat. Zij betrekken kunstenaars en culturele instellingen bij actuele opgaven in het onderwijs, de zorg, bedrijven en gemeenten. Met advies, kennis en netwerken vergroot Cultuurmij Oost de creatieve sector in Gelderland. Cultuurmij Oost is een onafhankelijke expertisecentrum met een waardevol netwerk in alle Gelderse regio’s.

Lees meer…

CultuurCollege

CultuurCollege biedt praktijkgerichte bij- en nascholing voor professionals in de kunst, erfgoedsector en het cultuuronderwijs. De programma’s ontwikkelen zij samen met hogescholen, culturele locaties en cultuur- en erfgoedexperts. De nadruk ligt op zelf doen, zelf denken, zelf leren.

Lees meer…

KUNSTwerkt

Ondernemers of bestuurders zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om hun bedrijf of organisatie te profileren. Kunstenaars kunnen een rol van betekenis spelen bij zulke vraagstukken. KUNSTwerkt brengt ondernemers en bestuurders in contact met kunstenaars om hen te laten meedenken over deze vraagstukken.

Lees meer…

BKKC - Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur

Het BKKC is het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur: een onafhankelijk platform waar zakelijke creativiteit en creatieve zakelijkheid bij elkaar komen in de culturele infrastructuur van Noord-Brabant.  Ze bieden loopbaanbegeleiding en een breed scala aan cursussen, trainingen, workshops en lezingen. Daarnaast brengen ze regionale en lokale overheden in contact met makers, en stimuleren concrete opdrachten voor makers.

Lees meer…

CreativeScan

CreativeScan biedt financieel advies aan de hand van de CreativeScan. Hierdoor kun je ontdekken hoe ondernemend je bent en hoe je jezelf verder kan ontwikkelen. CreativeScan biedt bedrijfsadvies en kan je helpen met het schrijven van een ondernemingsplan. Daarnaast bieden zij workshops aan waarin je door persoonlijke coaching, een online platform en door oefeningen jouw ondernemersvaardigheden verder kan ontwikkelen.

Lees meer…

Academie voor Cultuurmanagement

De Academie voor Cultuurmanagement wil bijdragen aan een sterke culturele sector die zich blijft ontwikkelen. Zij geloven dat ‘een leven lang leren’ makkelijker gaat als leren leuk is. De Academie voor Cultuurmanagement verzorgt één of meerdaagse programma’s op maat en biedt open opleidingen. Hierbij leggen zij de nadruk op: leiderschap, ondernemerschap, en hospitality/gastvrijheid.

Lees meer…